
اگر شما هم علاقه زیادی به آشپزی دارین حتما نگهداری لوازم آشپزخانه هم برای شما اهمیت ویژه ای دارد. این نکته را همیشه به خاطر داشته باشید که کیفیت لوازمی مثل اجاق گاز حتی در برند های مطرح دنیا هم کمی شانسی هستند. و احتمال خرابی را دارند پس اگر لوازم آشپزخانه شما با دردسر وظیفه خود را انجام میدهند مراقب آن باشید تا در مدت زمان کوتاه مجبور به تعویض آن نگردید. ما در این نوشته سعی خواهیم نمود که برخی نکات برای افزایش طول عمر اجاق گاز را با شما به اشتراک بگذاریم. اجاق گازها طراحی نسبتا سادهای دارند و اگر درست از آنها مراقبت شود، تا سالهای سال قابلاستفاده خواهند بود؛ اما بسیاری از ما از راهکارهای مناسب برای مراقبت از اجاق گاز و افزایش طول عمر آن مطلع نیستیم و نمیدانیم چطور باید این کار را انجام دهیم.

1: تمیز کرد منظم اجاق
بهترین کار برای مراقبت از اجاق گاز و افزایش طول عمر آن، تمیزکردن آن پس از هر بار استفاده است. به این صورت، به آثار لکهها و چربیها اجازه ماندگارشدن نخواهید داد و در آینده، برای تمیزکردن این لکههای سرسخت به دردسر نخواهید افتاد. مخصوصا اگر نمای گاز شما سفید است حتما این نکته را توجه فرمایید..
2: تمیز کردن سر شعله ها
سرشعلهها مجرا هایی وجود دارد که اگر گرفتگی پیدا کنند، اجاق گاز شما آن طور که انتظار میرود کار نخواهد کرد و به مشکل بر خواهید خورد. برای پیشگیری از دردسرسازشدن این مسئله، بهتر است چند وقت یک بار سرشعلهها را تمیز کنید. برای تمیزکردن سرشعلهها نیز آنها را مثل قسمت فلزی روی اجاق گاز، در ترکیب آب و مایع شوینده غوطهور کنید (بین ۱۰ تا ۳۰ دقیقه).
بهترین نتیجه زمانی حاصل میشود که پس از گذشت این مدت زمان، مدتی نیز سرشعلهها در محلول آب و سرکه غوطهور شوند. به این شکل، هرگونه گرفتگی در مجراهای آنها باز خواهد شد و کاملا تمیز میشوند. برای بازکردن گرفتگی مجراهای سرشعلهها، تحت هیچ شرایطی خلالدندان، چوبکبریت یا چیزهای دیگری شبیه به اینها را داخل مجراهای سرشعلهها نکنید؛ چون ممکن است در حین انجام این کار بشکنند و خارجکردن چوبکبریت یا خلالدندان از مجرا، خود مشکل دیگری خواهد شد.
3:استفاده نکردن از مواد شیمیایی قوی و
پودرهای ساینده
این نکته رو فراموش نکنید که خراب شدن آبکاری استیل در خیلی از موارد قابل درست شدن نیست. برای پاککردن لکههای قدیمی ، به جای آنکه سریعا به سراغ استفاده از مواد و پودرهای ساینده بروید، به روشهای بهتری فکر کنید
. برای پاک کردن این لکهها میتوانید کمی ماده شوینده را با آب ترکیب کنید یا محلولی درست کنید که نیمی از آن سرکه و نیم دیگر آب باشد؛ سپس اسفنجی را به یکی از این دو آغشته کنید و شروع به تمیزکردن لکههای قدیمی کنید. حال هرچه لکهها قدیمیتر و ماندگارتر باشند، تمیزکردن آنها هم دشوارتر خواهد بود.
استفاده از اینها شکافها و خراشهای کوچک و نامحسوسی روی سطح اجاق گاز به وجود میآورد و دفعه بعدی که چیزی روی گاز بریزد، داخل این شکافها را پر میکند و تمیزکردن آنها، بهمراتب دشوارتر خواهد بود.برای تمیزکرد اجاق گاز از مواد و پودرها یا مواد شوینده خیلی قوی استفاده نکنید.
استفاده از این محصولات ممکن است به اجاق گاز شما آسیب برساند و کارکرد آن را تحت تأثیر قرار دهد. بوره، نمک، جوششیرین و آب لیمو مواد و ترکیبات دیگریاند که میتوانید برای تمیزکردن اجاق گاز از آنها استفاده کنید.
4: تمیزکردن چند وقت یک بار
قسمتهای مختلف
قسمتهای از اجاق گاز هستند که معمولا از دید ما پنهان میمانند و به مرور، لکهها و آثار آلودگی و چربی در آنها جمع میشود، جاهایی مثل زیر دستگیرههای اجاق گاز یا زیر سرشعلهها.
بنابراین نکته دیگری که برای مراقبت از اجاق گاز باید رعایت کنید تمیزکردن گاهبهگاه این قسمتهای دور از دسترس است. چند وقت یک بار دستگیرهها را جدا کنید، سرشعلهها را بردارید و زیر آنها را با اسفنج آغشته به آب و مایع شوینده تمیز کنید. قسمت فلزی روی اجاق گاز را هم بردارید و آن را جداگانه تمیز کنید. بهتر است حداقل ماهی یک بار قسمتهای مختلف اجاق گاز را جداگانه تمیز کنید.
روش مناسب برای تمیزکردن
قسمت فلزی روی اجاق گاز
برای تمیزکردن قسمت فلزی روی اجاق گاز، مراحل زیر را دنبال کنید:
سینک را از آب داغ پر کنید؛
کمی مایع شوینده به آب داغ اضافه کنید تا اندکی کف کند
قسمتهای فلزی روی اجاق گاز را داخل آب ظرفشویی غوطهور کنید و بگذارید بهمدت چهل دقیقه در آن بمانند
پس از گذشت این مدتزمان، با اسفنج، آثار لکهها و آلودگیها را از روی این قسمتهای فلزی پاک کنید.
5:استفاده نکردن ظروف بزرگ بر روی اجاق
خیلی از خانواده ها برای مهمانی ها یا مصارف روزانه از ظروف خیلی بزرگ بر روی اجاق گاز خود استفاده میکنند، این کار عمر لوازم شما رو به شدت کاهش میدهد.
اگر اجاق گاز شما استیل است ظروف بزرگ باعث برگشت حرارت به سطح استیل شده و رنگ استیل به مرور عوض میشود و حالت سوختگی به خود میگیرد و اگر گاز شما شیشه ای است ظروف بزرگ و سنگین احتمال شکستن شیشه رو چندین برابر بالا میبرد هم به خاطر وزن و هم به خاطر برگشت حرارت
6:عدم ریختن مستقیم آب بر روی اجاق گاز
فکر اینکه آب را مستقیم روی اجاق گاز بریزیم و حسابی آن را تمیز کنیم وسوسهبرانگیز است و متأسفانه خیلیها این کار را انجام میدهند،
در حالی که اشتباه است. آبی که روی اجاق گاز ریخته میشود ممکن است به مجراها و لولههای داخل اجاق گاز نفوذ کند و در کارکرد سیستم برقرسانی و قسمتهای دیگر خلل وارد کند.
این موضوع برای اجاق گازهای شیشه ای از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ علی رغم نشکن بودن صفحه های شیشه ای در مقایسه با اجاق گازهای استیل، دقت و رعایت این نکته به افزایش طول عمر گاز کمک میکند.
7: خودداری کردن از حرکت بیش از
حد روی اجاق
از جابجایی تابه و قابلمه خودداری کنید قابلمه ها و تابه ها را بیش از یک بار روی سطح حرکت ندهید و همیشه به یاد داشته باشید که آنها را بدون کشیدن از روی سطح شیشه بردارید.
کشیدن قابلمه ها و ماهیتابه ها روی شیشه ممکن است خراش های قابل توجهی ایجاد کند که به سختی می توان آنها را پاک کرد.

8: انتخاب ظروف آشپزی مناسب
هنگام پخت و پز روی صفحه شیشه ای، همیشه از قابلمه ها و تابه های صاف استفاده کنید
بهترین برای استفاده آنهایی هستند که کفی از فولاد ضد زنگ دارند تا از خراشیدگی جلوگیری شود. همچنین مهم است که ظروف خود را قبل از قرار دادن روی مشعل تمیز کنید. با این کار مواد غذایی که ممکن است باعث خراشیدگی یا آسیب رساندن به اجاق گاز شیشه ای بالایی شما شوند را از بین می برد.
9: استفاده نکردن از فویل برای محافظت از اجاق
پیشنهاد دیگر این است که هیچ فویل، وسایل آشپزی یا ظروفی را درست روی سطح شیشه قرار ندهید.
فویل ممکن است نوارها و لکه های خاکستری تیره ای ایجاد کند که به ویژه روی اجاق گاز سفید قابل مشاهده است. در صورت عدم استفاده از اجاق گاز می توان پوشش های بالایی را برای محافظت از اجاق گاز خریداری کرد.
10: حرکت ندادن وسایل چدنی روی شیشه های گاز
ها وسوسه انگیز است که در حین آشپزی، دیگ چدنی خود را روی مشعل شیشه ای خود بکشید. چدن وزن زیادی دارد و حمل و نقل آن سخت است. بلند کردن قابلمه ها و ماهیتابه ها به حفظ سطح بالای اجاق گاز کمک زیادی می کند. به دلیل چدن خشن و سنگین،
ممکن است ترک های کوچکی روی سطح شیشه ایجاد کند که در نهایت باعث شکسته شدن اجاق گاز شود. آنها را به آرامی بالا بیاورید یا به جای انداختن قابلمه در لیوان روی شعله قرار دهید تا از شکستگی جلوگیری شود.
11: مزه دار کردن غذا به روش صحیح
به این ترتیب می توانید صفحه شیشه ای خود را خراش دهید. اکثر افراد فقط داخل ماهیتابه مورد علاقه خود را مزه دار می کنند و آن را در بیرون خشن و ناهموار می کنند.
این سطح توخالی صفحه شما را فرسوده می کند و ممکن است در نهایت به آن آسیب برساند. ظروف چدنی که با روغن پخت و پز چاشنی شده اند، پوششی غیر اتصال دهنده و کربنی ایجاد می کنند. این یک لایه چاشنی صاف و یکنواخت روی ظروف چدنی ایجاد می کند که با مشعل هایگلاس شما در تماس است.
تابه های چدنی با پایه صاف کمتر مستعد ایجاد خراش روی اجاق های شیشه ای هستند و هنگام پختن روی اجاق گاز شیشه ای با چدن بیشترین محافظت را دارند. برای اطلاعات بیشتر در مورد محافظت از اجاق گاز شیشه ای خود.
12: استفاده کردن از پخش کننده شعله (شعله پخش کن)
یکی از ساده ترین روش ها برای افزایش طول عمر اجاق گاز تهیه یک پخش کننده حرارت است. گرمای یک بخاری برقی روی شیشه توسط یک پخش کننده حرارت پخش می شود و در کف قابلمه پخش می شود.
یکی از ساده ترین روش ها برای افزایش طول عمر اجاق گاز تهیه یک پخش کننده حرارت است. گرمای یک بخاری برقی روی شیشه توسط یک پخش کننده حرارت پخش می شود و در کف قابلمه پخش می شود.
دیفیوزر را به عنوان مانعی بین اجاق شیشه ای و هر چیزی که روی آن می پزید در نظر بگیرید. دیفیوزر از آلومینیوم سبک و بادوام ساخته شده است. این می تواند ارزان ترین و بهترین راه برای جلوگیری از شکستن یا خراب شدن اجاق گاز شما باشد.
- erfantk
- آبان 27, 1401
- 132 بازدید